15-årig Solera från Glenfiddich


Glenfiddich har lanserat nya Solera 15 Years. Solera-lagringen var redan när den lanserades för drygt tio år sedan en innovation som Glenfiddich alltjämt är ensamma om.

Whiskyn lagras på stora Solera-kar som alltid är fyllda till minst hälften och som kontinuerligt fylls på med minst 15-årig whisky vilket ger en balanserad whisky med komplexa smaker.

I Solera-processen, som utvecklades av Glenfiddich 1998 i framställandet av deras 15-åriga whisky, blandas noga utvalda single malt tillsammans under minst två månader. Faten rymmer cirka 50 000 liter och är tillverkade av furu från Oregon.

– Glenfiddich Solera 15 är en intressant whisky för den som vill uppleva en unik produktionsteknik, men också för den som vill ha en tydlig whisky med många smaker, säger Rasmus Harnell som är Portfolio Manager på William Grant & Sons i Sverige.

Glenfiddich Solera 15

Artikelnr: 308
Pris: 499 kr
Alkohol: 40%.

Så här lyder importörens egna smaknoteringar:
”Doft: Mycket fruktig och mjuk med inslag av päron och vitpeppar.
Smak: Komplex smak med skärpa. Äpple, päron, brända mandlar, men även kryddor som anis och vitpeppar.
Eftersmak: Lång och mjuk.”

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!