Provsmaka ekologisk tonic på Mackmyradagen 2 juni

Mackmyradagen den 2 juni i Mackmyra Whiskyby smyglanseras Kreatör Tonic, som tagits fram med syfte att ge en komplett gin & tonic-upplevelse tillsammans med Kreatör [jin] eller som ett alkoholfritt alternativ.

Kreatör Tonic är Mackmyras första alkoholfria produkt och den baseras på ett samarbete mellan Lab Distillery och Swedish Tonic där syftet var att hitta den perfekta tonicen till Mackmyra Lab Distillerys första gin, Kreatör [jin] som lanserades hösten 2017 och som ett alkoholfritt drinkalternativ.

– Kreatör Tonic är vårt första steg till att bredda vår dryckesupplevelse med alkoholfria produkter och erbjuda våra kunder en helhet. Exklusiva drinktillbehör är ett spännande och starkt växande segment som vi vill utforska, säger Magnus Dandanell, VD och grundare i Mackmyra.

Kreatör Tonic är en svagt bärnstensfärgad tonic som tillverkats av Swedish Tonics syrup som bas och ekologisk agave. Produkten är speciellt framtagen för att blandas med Kreatör [jin] men passar även bra för att lyfta och ge karaktär till en enklare gin, alternativt avnjutas som den är.

– Vi har precis som Lab Distillery en ambition att vässa det svenska dryckesutbudet och skapa en tonic som hjälper amatören att blanda en högklassig GT och mixologen att utforma underverk. Precis som alla våra produkter är färgen svagt bärnstensfärgad, vilket en riktig tonic självklart är om man värnar om råvarorna. Än så länge har åtminstone inte vi sett några transparenta träd, säger Gustaf Ytander, VD och grundare Swedish Tonic.

Kreatör Tonic finns i en begränsad upplaga för smakprov på Mackmyradagen lördagen den 2 juni i Mackmyra Whiskyby samt på Mackmyras besöksmål under sommaren.

Mer info om anmälan till Mackmyradagen finns på Mackmyras webbplats.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!