Årets stjärnskott: Jon från Hernö Gin

Likt en gindrickares våra dröm ligger där Hernö Gindestilleri som en hägring på andra sidan ängen. En bild över destilleriet, således.
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder.

Den norrländska regionfinalen gick i år av stapeln på Hotell Knaust i Sundsvall. Priset ”Årets manliga stjärnskott” gick till Jon Hillgren, grundaren av Hernö Gin.
Hernö Gins grundare Jon Hillgren gör vinst-tecknet med fingrarna medan han häller upp en gin & tonic.
Juryns motivering lät så här: ”På kort tid har årets manliga stjärnskott skapat ett välkänt varumärke. Resan har hittills haft en stark uppåtgående trend, och ändå får vi känslan av att vi bara ser startgropen. Med ett genuint intresse för sin produkt och en tydlig marknadsföringsstrategi är företaget redan prisbelönt världen över och kan mycket väl bli Sveriges nästa stora exportsuccé. Företaget visar trots sin korta historik en stark lönsamhet. Det är helt enkelt ginialt!”

Utvecklingen för Hernö Gin har gått snabbt. Bolaget grundades 2011, lanserade sin första gin 2012 och tog sin första Gin Grand Master 2013. I dag är de Europas mest prisbelönta gindestilleri samt säljs i ett 25-tal länder.
I Hernös standardsortiment finns i dag fyra olika gin och en slånbärsgin, vilken är britternas motsvarighet till vår glögg och alltså dricks vid jul. Old Tom och Dry Gin finns i Systembolagets standardsortiment.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!