De skeppar 7 700 kg kornmalt till Japan

Thomas och Lyndsay skickar malt til Japan

Warbro Kvarn är företaget som i över 15 år framställt ekologiskt mjöl, flingor och andra spannmålsprodukter på äldre spannmålssorter. I november 2017 stod företagets nya mälteri klart och man satsar på ekologisk, närproducerad malt av ett flertal ovanliga och historiska spannmålssorter till öl- och whiskytillverkning.

Nils Oscar gör sitt Kellerbier med Warbro Kvarns kornmalt från kornsorten Balder som på 40-talet utsågs till en av de mest kvalitativa och smakrika maltkornsorterna på marknaden av Svenska Bryggeriförbundet. Balder har en söt smak med antydan av nötter, och är mer aromatisk och djup i smaken jämfört med modernare sorter av maltkorn.

För några dagar sedan skickade Warbro Kvarn inte mindre än 7 700 kilo kornmalt av just sorten Balder till Japan. Där skall den bli en speciell whisky på det rätt så nya destilleriet Hokkaido Akkeshi, vars ”Newborn” (den heter så eftersom den inte hunnit lagras tillräckligt länge ännu) blivit synnerligen omtalad och uppskattad.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!