Nils Oscars påsktrio


Nils Oscars Kalaspåsköl och den alkoholfria påskölen känner kanske många till sedan tidigare men i år får de sällskap av Easter Ale som vunnit en fast lansering på Systembolaget. 

Easter Ale är framtagen med inspiration från den klassiska brittiska ölstilen mild. Precis som namnet indikerar så är detta öl “mildare” i den bemärkelsen att beskan är måttlig och alkoholhalten tämligen låg. Doft och smak är maltig med inslag av mörkt bröd, sirap och torkad frukt. För att ge ölet ytterligare karaktär har det kryddats med kakaonibs. 

– Till våra svenska mathögtider är det många som väljer bort allt för komplicerade öl och vill ha en bra matöl eller välgjord lageröl, just detta är vi riktigt duktiga på, säger marknadsansvarig Ida Lindberg Klausen.
 
Klassikern Kalaspåsköl, som är en brown ale, släpps i det lokala sortiment och kommer att finnas på hyllan på 10 butiker runt om Nyköping. Den alkoholfria påskölen släpps som vanligt i det fasta sortimentet och finns därmed på större delen av alla butiker. Alla påsköl lanseras måndagen den 1 april

– Påsken i år blir något alldeles extra för oss med tanke på att vi verkligen erbjuder något som passar till alla olika smaker och delar av påskbordet, säger Ida Lindberg Klausen.
 

Nils Oscar Kalaspåsköl

Alkoholhalt: 5,6%
Nr: 32757
Pris: 19,90 kr

Nils Oscar Easter Ale

Alkoholhalt: 4,2%                               
Nr: 11316
Pris: 19,80 kr

Nils Oscar Alkoholfri Påsköl

Alkoholhalt: 0,4%
Nr: 11998
Pris: 15,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!