Mackmyras Angela i Whisky Magazines Hall of Fame

Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra, blev i förra veckan invald i Whisky Magazine Hall of Fame. Utmärkelsen är en av whiskybranschens mest prestigefulla hyllningar och hedrar betydelsefulla personer som har gjort bestående avtryck i whiskyindustrin. Utöver den hedersamma utmärkelsen Whisky Legend fick även Mackmyras Brukswhisky och Svensk Rök/Amerikansk Ek fina utmärkelser.
Angela D’Orazio
Whisky Magazine arrangerade sin årligt återkommande middagsgala för att presentera vinnarna i 2019 års upplaga av World Whiskies Award i LondonHonourable Artillery Company (HAC). Mackmyra Svensk Whisky, som firar 20 år, var speciellt inbjudna och Angela D’Orazio, Mackmyras Master Blender, fick den hedersamma äran att bli invald som whiskylegend.
– Jag omtumlad, tacksam och ödmjuk för den hedersamma utmärkelsen Whisky Legend av Whisky Magazine Hall of Fame, säger Angela D’Orazio.
Sedan den första destilleringen 1999 har Mackmyra lanserat 77 spännande utgåvor, som har belönats med sammanlagt 117 utmärkelser varav 43 guldmedaljer. Angela D’Orazio har varit Master Blender på Mackmyra sedan 2004 och spelat en stor roll i Mackmyras framgångar. Tillsammans med bland andra David Stewart, Michael Jackson, Jim Beveridge och Helene Mulholland blir hon nu en del av Whisky Magazine Hall of Fame. 2013 blev Angela utsedd av brittiska Whisky Magazines till ”Årets whiskyambassadör” i tävlingen Icons of Whisky.
Mackmyra Brukswhisky
Utöver Angelas utmärkelse belönades även två av Angelas skapelser Mackmyra Brukswhisky och Mackmyra Svensk Rök/Amerikansk Ek till vinnare i sina kategorier.
– Det är en stor dag för oss och ett kvitto på att det vi gör är rätt. Det visar att vår upptäckarglädje och experimentlusta samt vårt sätt att tillverka svensk whisky med svenska råvaror på ett miljövänligt sätt är rätt väg. Jag är mycket glad och stolt att Angela blivit utsedd och invald till whiskybranschen mest prestigefulla magasin för hennes skicklighet, hantverkskunnande och utmärkta näsa för doft, smak och samarbeten. Vi kunde inte få en bättre start på vårt jubileumsår och vi ser fram emot att fortsätta den svenska whiskyresan som vi startade för 20 år sedan, säger Magnus Dandanell, grundare och VD Mackmyra.
Mackmyra Svensk Rök/Amerikansk Ek

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!