Kaffe och Sweden Rock

För femte året i rad presenterar Sweden Rock Festival, i samarbete med Mackmyra och Brands For Fans, en whisky i begränsad upplaga. Att de eftertraktade flaskorna brukar sälja slut tämligen snabbt kan förklaras med att festivalen har en mer lojal publik än någon annan.
– Vi har förstått att många av våra besökare köper två flaskor. En som de ställer på hyllan och en som de dricker, konstaterar Sofia Lindqvist Lacinai, pressansvarig på Sweden Rock Festival, men tillägger att det inte bara är en whisky för hårdrockare.
– Det finns även andra whiskyfans och Mackmyra-samlare där ute som gillar våra årswhiskys, säger hon. Sweden Rock 19 Single Malt Whisky Kaffe har mognat på ex-bourbonfat under fem till åtta år och delar av faten har mättats med en fyllig kaffelikör gjord på nyrostade espressobönor. Resultatet är en kryddig whisky med aromer av kaffebönor och rostade ekfat. 
Sweden Rock 19 Single Malt Whisky Kaffe
För den som älskar hårdrock är dagarna i Sölvesborg årets höjdpunkt. Varje sommar samlas tusentals musikälskare från hela världen för att förenas i sin kärlek till de hårda riffen. Många bestämmer sig för att återvända till festivalen redan innan någon line-up presenterats. Det är ett förtroende som ställer höga krav – vare sig det gäller bandbokningar eller en ny dryck.  
– Med en så trogen publik gäller det verkligen att ha som mål att förbättra och utveckla festivalen för varje år. Det håller inte att leverera dålig kvalitet, vare sig det gäller band eller dryck, säger Sofia Lindqvist Lacinai.  

Årets festival, som pågår 5–8 juni, bjuder bland annat på klassiska namn som Kiss, Rainbow, Slayer och Def Leppard.
Sweden Rock Festival

Sweden Rock 19 Single Malt Whisky Kaffe

Artnr: 85115
Alkoholhalt: 40,0 %
Dryck: Single Malt Whisky
Ursprung: Sverige
Producent: Mackmyra Svensk Whisky AB
Pris: 699 kr (70 cl)
Systembolaget: Beställningssortimentet

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!