Rodenbach – Belgiens bourgogne?


Rodenbach Grand Cru är en syrlig belgisk ale som tillverkas enligt urgamla traditioner på det legendariska bryggeriet Brouwerij Rodenbach som ligger i byn Roselare i Belgien. Det grundades 1836 av Pedro Rodenbach tillsammans med hustrun Regina Wauters. Eugène Rodenbach utvecklade sedan bryggeriet och förbättrade kvaliteten på ölet. Han studerade ölbryggning och förbättrade mognadsprocesserna i ekfat. Rodenbach har 294 ekfat, varav några är 150 år gamla. Dessa sparas som en del av Flanderns industrihistoria.

Rodenbach Grand Cru består av 1/3 olagrad och 2/3 ekfatslagrad öl vilket ger den ett djup och en smak som ett bra Grand Cru-vin. Det var den världsberömda ölkonnässören Michael Jackson som kallade det Belgiens Bourgogne.

Rodenbach Grand Cru består av 1/3 olagrad öl och 2/3 öl som lagrats i två år. Den långa lagringstiden ger Rodenbach Grand Cru en karaktäristisk syra som bildas genom naturlig oxidation och mjölksyrafermentering, medan eken tillför smaker av vanilj som kompletterar den fruktiga maltkaraktären. Resultatet är ett komplext öl med tydlig fatkaraktär och vinösa toner.

Rodenbach Grand Cru

Art. nr: 127003
Alkoholhalt: 6 %
Pris: 27,90 kr (33 cl)
Lansering: 2 september 2019

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!