Hennessy VS i box med griffeltavla


I hjärtat av Cognac-regionen ligger Maison Hennessy och har gjort så sedan 1765 då det grundades av Richard Hennessy. Huset har alltid varit en föregångare inom cognac och var dessutom de första att införa stjärnsystemet för att bestämma kvalitén hos cognac, ett system som idag är standardiserat.

Genom master blender Renaud Fillioux de Girondes arbete skapas en sammansättning av en mängd eaux-de-vie från Hennessys enorma samling. En cognac kan bestå av flera hundra olika eaux-de-vie och arbetet med balanseringen av dessa är helt avgörande för att Hennessy VS smakar likadant år efter år.

Hennessys bibliotek av eaux-de-vie är ett av världens största med en samling av 380 000 ekfat fördelade på över 65 källare. Ett arv som har bevarats sedan 200 år tillbaka och utgör grunden för all Hennessy Cognac än idag.

Den 1 oktober lanseras Hennessy VS i en ny boxdesign i begränsad upplaga. Designen är inspirerad av det experimentella och idoga arbetet med att ta fram en cognacsblend, något som kan liknas vid ett laborerande arbete för att balansera fram rätt karaktär. Boxens yta är en griffeltavla där man själv kan skriva upp sitt bästa drinkrecept baserat på cognac.

Hennessy Very Special

Artikelnummer: 156
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40 % vol.
Pris: 399 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights