Premiär för återanvänd Absolut


– 2019 har präglats av stora existentiella frågor kring återvinning och hållbarhet. Vi är väldigt stolta över vår insats och vårt pågående arbete inom hållbarhet och klimat. Detta utan att någonsin kompromissa med vår kvalitet på produkterna, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager på Absolut.

Att Absolut arbetar med fokuserad hållbarhet återspeglas bland annat i att de kontrollerar hela produktionskedjan från vetet som plockas i södra Sverige till produktionen av de ikoniska flaskorna. Absolut använder ungefär en tredjedel av allt återvunnet klarglas i Sverige. Större delen av samtliga leverantörer och råvaror befinner sig inom 3 timmars restid från destilleriet och 90% procent av all energiåtgång kommer från förnybara källor.

Årets flaska i begränsad upplaga från Absolut går helt i linje med detta när nu Absolut Recycled lanserats i beställningssortimentet på Systembolaget. Precis som i alla Absolut-flaskor, är mer än 41 procent av glaset i Absolut Recycled återvunnet. Bakom designen och konceptet står svenska Drama Queen i samarbete med glasbruket Ardagh Group.

Absolut Recycled

Nummer: 8179701
Alkoholhalt: 40 %
Pris: 249kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!