SMWS och jakten på Haggisarna

En av SMWS haggisar

Wild Haggis är ett fiktivt litet lurvigt djur i skotsk folktro och den sägs komma från skotska högländerna. Det påstås också att den är upphovet till maträtten haggis, som ju dock görs av lammens inälvor (hjärta, lever, njurar, lungor).

Det sägs också finnas två olika haggisar – den ena har ett längre vänsterben medan den andra har ett längre högerben, det här gör att de kan klättra uppför berg – men bara i en riktning…
Haggis är ju också i allra högsta grad förknippat med whisky och poeten Robert Burns.

The Scotch Malt Whisky Society (SMWS) grundades 1983 och har idag 26 000 medlemmar världen över. De har Member’s Room i Edinburgh och Leith och i mars öppnar de ett sådant också i Glasgow i närheten av Glasgow Queen Street Station som kommer att ha öppet varje vecka från tisdag till söndag, enbart för deras medlemmar och deras gäster.

SMWS kommer att placera ut arton haggisar runt om Bath Street i Glasgow till kvällen den 25 januari som ju är ”Burns Night”. De som hittar dem kommer att kunna vinna medlemskap i SMWS eller deras whiskybuteljeringar eller provningsglas.
För att få pris måste haggisjägarna ta sina funna troféer till The Good Spirits Co med adressen 23 Bath Street.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!