8 000 exklusiva Chimay Grande Réserve


Den 28 februari kommer 8 000 flaskor Chimay Grande Réserve till Systembolaget. Det gör Sverige till den största europeiska marknaden och Chimay hyllar därmed de svenska ölfansen för lång och trogen tjänst. Chimay Grand Réserve Barrel Fermented har förstås bryggts av trappistmunkarna i klostret Notre Dame de Scourmount i pittoreska byn Chimay.

I närmare 6 månader har mognat på 40 % franska ekfat och 60 % amerikanska ekfat. Därefter har det buteljerats i 37,5 cl-flaskor vars design inspirerats av de allra första flaskorna som producerades på klostret för mer än 150 år sedan. Ölet buteljerades i februari 2019 och har nu lagrats ett år innanför klostrets väggar. Slutresultatet är ett balanserat och smakrikt öl som kombinerar traditionella metoder och modernt brygghantverk.

Chimay Grand Réserve Barrel Fermented lämpar sig för fortsatt lagring och kan sparas i en vin- eller ölkällare under årtionden framöver. Det finns sparad Chimay i klosterkällaren i Belgien som lagrats upp emot 70 år…

Chimay Grand Réserve Barrel Fermented

Nr: 1181503
Pris: 119 kr (37,5 cl)
Alkoholhalt: 10,5%
Lanseringsdatum: 28 februari 2020

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!