30-årig Highland Queen tillbaka igen


Nu har importören Clydesdale fått in en ny omgång av Highland Queen 1561, en 30-årig blended whisky. Den bygger på receptet för den gamla blendwhiskyn Bailie Nicol Jarvie (uppkallad efter en karaktär i Walter Scotts roman Rob Roy) som sägs innehålla 60 procent maltwhisky. Den här omgången av Highland Queen har drygt 75 procent! 1561 är årtalet då Queen Mary återvände till sitt hemland och landsteg i Leith.

Få whiskysorter är lika ryktbara som Highland Queen. Ända sedan 1893 har den burit drottning Maria Stuarts namn. I slutet av 1970-talet var Highland Queen representerad på samtliga av världens marknader, så även i Sverige där den funnits sedan 1920-talet. I mitten av 1990-talet valde ägarna att fokusera på singelmalt och Highland Queen drogs tillbaka. Men nu är hon alltså tillbaka igen.

Highland Queen 1561 30 YO

Nr: 81565
Pris: 1 119 kr (70 cl)

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!