Veckans Gin: Le Gin Carmina


En stilfylld gin med sprit producerad på äpplen. Producenten Christian Drouin är mest känd för sin calvados, men här har man skapat en fransk premiumgin för den invigde. Av 8550 stycken flaskor kommer 2850 till Sverige i systembolagets tillfälliga sortiment idag, den 14 juli 2020. Ginen är kraftfull och att det är äppelsprit i grunden kan man inte ta fel på. Guillaume Drouin, ägare och destillatör på Christian Drouin, säger så här om deras nya gin:

– Med Le Gin Carmina har ambitionen varit att skapa en elegant och fräsch gin med inspiration av sommarens dofter och smaker. Vi utgår från vår äppelsprit och låter alla ingredienser destilleras separat för att avslutningsvis giftas samman i rätt proportioner. Det är en torr och fräsch gin som jag personligen avnjuter i en klassisk gin & tonic, gärna garnerad med svarta vinbär och apelsinskal.

Le Gin Carmina

Nr: 40792
Alkoholhalt: 42%
Pris: 399kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!