Ny Teeling Renaissance till Sverige

The Teeling Whiskey Company släppte sin Renaissance series 2019 och den första utgåvan vann många priser – som guld vid både International Wine and Spirits Competition 2020 och Irish Whiskey Masters 2020.

Nu släpps andra tappningen av Renaissance. Det är bara 30 flaskor som kommer till Sverige och de släpps på Systembolaget den 24 november.

Den andra tappningen av Renaissance-serien består av 18 år gammal Single Malt Whiskey som ursprungligen lagrats på ex-bourbonfat innan den slutlagrats på ex-Shiraz vinfat från Australien, vilket ska ge tydliga inslag av mogna röda frukter med nyanserade körsbärsnoter samt en mjuk kryddighet.

Teeling Renaissance Series 2 Single Malt Whiskey
buteljeras vid 46% utan kylfiltrering.

Så här skriver Teeling om doft och smak:
Teeling Renaissance Series 2 Single Malt Whiskey 18 YO har en elegant fruktig doft av körsbär och svartavinbär medan man i smaken finner jordgubbar, persika, banan samt en mjuk örtighet, det hela avslutas med toner av rostat bröd och en distinkt kryddig hetta.

Teeling Renaissance Series 2 Single Malt Whiskey 18YO

Lansering: 24/11 2020
Systembolagsnummer: 83059 (Länken fungerar närmare släppdatum)
Alkoholvolym: 46%
Pris: 1499 SEK
Antal till Sverige: 30 st

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!