Koskenkorva Rhubarb – med drinktips

Koskenkorva RB

Koskenkorva har det senaste året lanserat flera likörer. Först kom Ginger, därefter Lemon och senast Salmiakki. Nu är det dags för Koskenkorva Rhubarb att äntra den svenska likörscenen. En frisk dryck gjord på färska rabarber och granatäpple.

Koskenkorva Rhubarb är gjord på färska rabarber och granatäpple. Tillsammans med basen (Koskenkorva vodka) bildar de naturliga råvarorna förening mellan sött och syrligt.

– Det överväldigande mottagandet av de tidigare likörlanseringarna är ett kvitto på att det är produkter som tilltalar många, säger Catrin Söderberg, Senior Brand Manager på Altia.

Koskenkorva Rhubarb kan serveras kall som den är eller att använda som bas i uppfriskande drinkar tillsammans med andra passande tillbehör. Alkoholhalten är 21 % och liksom varumärkets övriga likörer presenteras den i en tidlös glasflaska med träkork.

Anrika Koskenkorva och destilleriet i Finland räknas idag som ett av de främsta inom hållbar dryckestillverkning. Koskenkorvas investering i cirkulär ekonomi tilldelades ”The Green Company of the Year Award” 2018 av den internationella publikationen för dryckeshandel – The Drinks Business.

– Sedan 2014 har vi minskat destilleriets koldioxidutsläpp med 50 procent, säger Catrin. Vi har en återvinningsgrad på 99,9 % och till och med kornet som är kvar efter vodkadestilleringen används för att driva destilleriets egen bioenergianläggning.

AOW Koskenkorva RHUBARBIE

Rhubarbie

40 ml Koskenkorva Rhubarb
60 ml Tranbärsjuice
60 ml Tonic
Apelsinskiva
Häll i rikligt med is i ett vinglas och häll över ingredienserna. Rör om och garnera med en apelsinskiva.

AOW Koskenkorva BURNING STORM

Burning Storm

20 ml Koskenkorva Rhubarb
20 ml Mörk rom
Ginger Beer
Lime
Fyll ett glas med is och häll över alla ingredienser. Rör om, garnera med lime och servera.

AOW Koskenkorva RHUBARB SMASH

Rhubarb Smash

40 ml Koskenkorva Rhubarb
30 ml Citronjuice
10 ml Sockerlag
10 Myntablad
Skummad äggvita
Mät upp alla ingredienser i en shaker. Skaka hårt och sila ned i ett kylt glas med is. Garnera och servera.

Koskenkorva Rhubarb

Nr: 50380
Alkoholhalt: 21 %
Volym: 500 ml
Pris: 149 kr (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!