Gammel Dansk Limited Edition


Gammel Dansk Limited Edition tillverkas i endast 1199 flaskor varav 900 nu finns tillgängliga i Sverige.

Historien om Gammel Dansk börjar 1961De Danske Spritfabriker ville skapa en mjuk men bitter sprit. Under tre års tid provades 300 ingredienser i ännu fler kombinationer innan resultatet var klart. Sextio år efter att projektet påbörjades lanserar nu Gammel Dansk sin första Limited Edition någonsin.

– Med Gammel Dansk Limited Edition vänder vi oss till livsnjutare som gärna avnjuter sin bitter i lugn och ro efter middagen. Produkten riktar sig direkt mot konnässörer för en upplevelse som aldrig tidigare funnits, säger Marcus Pedersen som är Senior Brand Manager för Gammel Dansk i Sverige.

Basen består av klassisk Gammel Dansk vars hemliga recept innehåller 29 olika örter, kryddor och blommor från hela världen. Smaksättningen har därefter utökats med färska rönnbär, manukahonung, hundraårig cognac, brasilianskt kaffe samt vaniljextrakt som lagrats på champagnefat. Avslutningsvis har Gammel Dansk Limited Edition fått vila på rostade whiskeyfat för att runda av smaken ytterligare.

Resultatet är en bitter med mörkt gyllene färg där smakbilden har en högre komplexitet än originalet.

Gammel Dansk Limited Edition

Nr: 83357
Pris: 1099 kr (70 cl)

Foto: William Backman

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!