Rökig Teeling från Irland

Ännu en nyhet från Teeling är Teeling Blackpitts. Namnet Blackpitts kommer från det område i närheten av destilleriet i Dublin där det en gång i tiden bereddes och röktes malt för den stora whiskeyindustrin i staden.

Nu den 2 mars lanserar Teeling Blackpitts Peated Single Malt i Sverige. Det är en skarpt rökig irländare på 55 ppm, men trippeldestillerad, precis som väntat från den gröna ön. En tredjedel av Teeling Blackpitts Peated Single Malt har lagrats på sauternesvinfat vilket ger whiskeyn ett fruktigt djup. Två tredjedelar har lagrats på ex-Bourbonfat vilket låter den maltiga rökigheten skina igenom och ge whiskeyn en distinkt rökighet som påminner om lägereld.
De första 2 000 flaskorna kommer i en exklusiv presentförpackning på utvalda Systembolag.
Teeling Blackpitts har nyligen utsetts till världens bästa irländska whiskey utan åldersangivelse vid World Whisky Awards 2021. Stort grattis önskar vi från Allt om Whisky till utmärkelsen!

Teeling Blackpitts Peated Single Malt Whiskey

Nr: 11675
Alkoholhalt: 46%
:Pris: 599 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!