Helgens tips: Aberlour A’bunadh Batch 071

A’bunadh betyder ursprung, och veckans tips är en bugning till Aberlours historia: en kraftfull singelmalt från Speyside, ofiltrerad och buteljerad vid cask strength. Så ren och ursprunglig som möjligt.

Doft: Rik, med massor av frukt: torkade aprikoser, russin, citrusmarmelad med mycket pomerans och färska, mörka vingummin, tillsammans med criollochoklad och skarp tobak. Allt mot en stabil fond från sherryfaten.
Smak: Också här finns det mycket att upptäcka. Criollochokladen kommer igen, liksom citrusen och tobaken. Mörk frukt kan anas, som björnbär och sviskon, och en viss kryddighet ger en föraning om vad som komma skall.
Eftersmak: Lång och intensiv, buren av ekig kryddighet och mörk choklad.

Detta är en whisky att utforska i lugn och ro, här finns mycket att upptäcka för den som tar sig tid.

Aberlour A’bunadh Batch 071

Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 61,5 %
Pris: 679 kr
Nr: 445

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!