Svenska skidor med Balvenie Doublewood

Den skotska whiskyproducenten The Balvenie lanserar nu The Balvenie DoubleWood Skis. Skidorna är tillverkade för hand av Åre Skidfabrik med sidkanter av amerikansk ek i en begränsad upplaga om 25 par.

I skidorna återfinns såväl material som mönster och kopparemblem med tydliga kopplingar till den skotska whiskyn.

Så här skriver importören om de exklusiva skidorna:

The Balvenie DoubleWood Skis är en all mountain-skida som trivs lika bra i benhårda pister som vindpackad offpist och under tungåkta vårdagar. De limiterade skidorna har en träkärna av bok och poppel, dubbla titanlager och en grafitbas. Sidkanterna, som vanligen är gjorda av plast, är utbytta till amerikansk ek. Ovanpå skidan sitter Balvenies emblem i koppar. Skidorna är 179 centimeter långa och levereras med bindningar, skidremmar i läder samt en whiskyinfuserad olja att underhålla sidkanterna med.

Åre skidfabrik ligger bakom de handgjorda skidorna.
– Samarbetet med The Balvenie har varit roligt men också utmanande. Vi är Skandinaviens enda alpina skidfabrik och precis som hos The Balvenie kommer hantverket först i allt vi gör. Vi fick fria tyglar att utveckla skidan och utmanade oss själva med att byta ut sidkanterna till amerikansk ek. Det var en enorm utmaning att få till det men vi lyckades och slutresultatet blev riktigt fint, säger Stefan Cederberg, grundare och delägare i Åre Skidfabrik.

The Balvenie DoubleWood Skis kostar 12 000 kr och finns tillgängliga i en begränsad upplaga om 25 par från och med den 14 december klockan 12.00 via thebalvenieskis.com.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!