Teerenpeli Kaski Sherry Cask – Finskt lejon i sherrykostym

Teerenpeli Distillery som grundades 2002 visar att med finsk sisu, skotska pannor och yrkesskicklighet kan man uträtta under. Teerenpeli är destilleriet som gått från klarhet till klarhet, från okänd till världskänd och sedan IWSC krönte dem till årets whiskyproducent 2020 har de nu helt klart nått stjärnstatus.

Teerenpeli Kaski Sherry Cask Single Malt Whisky vann juryns hjärtan vid IWSC-galan 2020 och kammade hem silver i sin klass vilket borgar för hög kvalitet. Kaski är ett sherryfatslagrat finskt lejon med en rejäl fruktighet och toner av torkad frukt och plommon samt en tydlig rökighet vilket är som handen i handsken för de svenska whiskykonsumenterna. Sherryfaten känns verkligen i denna genuint komponerade single malt.

Teerenpeli Kaski Sherry Cask Single Malt Whisky

Nr: 45602
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 43%
Pris: 549 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!