Kilchoman endast för Sverige

Kilchoman Small Batch Release Vol. 2 – Sweden är den andra utgåvan i den svenska small batch-serien där destilleriet experimenterar med olika fat.?I denna utgåva har en kombination av Sauternes-, Bourbon- och Oloroso Sherryfat använts för att skapa en unik produkt för den svenska marknaden.

2 100 flaskor har buteljerats av denna specialutgåva och i sedvanlig Kilchomananda är produkten naturlig i färgen och icke kylfiltrerad.

– Denna svenska specialutgåva har en härlig kombination av klassisk Kilchoman-citrus och torvrök insvept i tjocka lager av söta vindruvor och tropisk fruktsötma. Helt enkelt en av mina nya favoriter, säger James Wills, Export Area manager Kilchoman.

Doften är stor, rökig med inslag av smörkola, tobak, gula päron, vanilj och citruskompott.
Smaken är komplex med återkommande rökighet och toner av tobak, nötter, smörkola, citrus och vanilj. Avslutningen är lång med kvardröjande smak av rök och tjära med härliga undertoner av smörkola och citrusfrukt.

Kilchoman är något så unikt som ett småskaligt familjeägt destilleri på Islay. När de första dropparna började sippra ut från kopparpannorna den 14 december 2005 var Kilchoman det första destilleriet som öppnat på Islay under de senaste 124 åren. Kilchoman destillerar cirka 500 000 liter per år och är därmed Islays i särklass minsta destilleri och ett av de minsta destillerierna i hela Skottland.

Kilchoman Small Batch Release Vol. 2 – Sweden

Alkoholhalt: 48,4%
Volym: 700 ml
Nr: 41080
Pris: 669 kr
Lansering: 28 januari, 2022

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!