Premiär för Mackmyra Karaktär Carl Hamilton

I mitten av 1980-talet gjorde underrättelseofficer Carl Hamilton framstående entré i en tid präglad av det kalla krigets slut. Jan Guillous serie om Carl Hamilton blev en stor framgång, som med åren kom att växa till en av Sveriges största romansuccéer genom tiderna. Karaktären har precis som whiskyn mognat och är högaktuell genom nya boken, Den som dödade helvetets änglar.

Mackmyra Karaktär Carl Hamilton är enligt producenten en "elegant och sofistikerad whisky präglad, precis som Hamilton av USA och Sverige, lagrad på amerikanska bourbonfat och fat av robust svensk ek."

Smaken uppges vara kryddig ingefära, peppar och citrus. Runda, välstämda toner av smörkola och vanilj. I bakgrunden finns nötiga inslag av söt mandelmassa. Eftersmaken är balanserad, rund med vanilj och ek.

Mackmyra Karaktär Carl Hamilton lanseras i en begränsad upplaga om 3000 flaskor i Systembolagets beställningssortiment den 26 januari 2022.

Mackmyra Karaktär Carl Hamilton

Säljstart: 2022-01-26
Artikelnr: 55374
Alkoholhalt: 45,5 %
Antal: 3000 flaskor
Pris: 749,00 SEK

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!