Allt om Whisky nr. 1, 2022

… jag fortsätter hoppas på en vår och sommar med resor, vänner och familj.

AOW#1-2022

Nytt år, nya tider

Även om världen inte riktigt ser ut som vi hoppades för bara något halvår sedan så har vi kommit ett gott stycke in i ett nytt år. Och jag fortsätter hoppas på en vår och sommar med resor, vänner och familj. Till dess tar jag vara på alla ljuspunkter som bjuds, som till exempel vår provning av japansk whisky, ett fyrverkeri av smaker och intryck som mer än kittlar nyfikenheten. Och medan vi är i Asien tar vi också en titt på den indiska nykomlingen Kamet Whisky, som visar att Indien är ett whiskyland att räkna med.

På mer traditionell whiskymark har vi Highland Park. Frida Birkehede berättar om detta, och provar naturligtvis utbudet. Även Irland är traditionell whiskeymark, ändå pågår spännande experiment, som till exempel Waterfords terroirwhisky under ledning av den obändige Mark Reynier. Här finns också Pearse Lyons, Dublindestilleriet som gör whisky i en före detta kyrka. Gavin Smith stillar vår nyfikenhet.

Om inte det är tillräckligt med ljuspunkter så serverar Allt om Whiskys huskock Anders Tegnér en skön plockmeny med lätta, ljusa smaker som passar närsomhelst. Och även om världen inte ser ut som vi hoppades så har vi ändå hittat massor av nyheter och tips, som visar att livet går vidare, mot våren och sommaren.


Prenumerera på Allt om Whisky!
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!