Octomore 12:1 med över 130 ppm

Inget annat destilleri gör lika superrökig whisky som Octomore från Bruichladdich. Octomore når upp till fyra, ibland fem gånger, högre rökhalter än klassisk Islaywhisky. Med 130,8 ppm fenoler är Octomore 12:1 en verklig rökbomb – fast det finns mer än bara rök.

Octomore 12:1 är en whisky för den som gillar verkligt kraftfulla och torviga, men ändå komplexa smaker. Den bör vattnas ner för största möjliga smakupplevelse

Doft: Tydlig citrus och en massiv lite jordig torvrök. Vanilj, sockerkaka och en påtaglig maltsötma. Där finns också kokos, choklad och gräddkola inbäddat i lager av torvrök och honung.
Smak: Pepprig och söt med en lätt oljighet. Honung och torvrök, därefter bränd ek och aprikosmarmelad. Med luftning kommer maltsötma, torkat gräs, ljung och nougat. I bakgrunden finns även en sandig mineralton och en torr fenolisk jordig rök med inslag av apelsinzest och päron.
Eftersmak: Saltkola och karamell med blommiga örttoner. Kaprifol och vårblommor i en mild torvrök, som dröjer kvar mycket länge.

Octomore 12:1 är varken kylfiltrerad eller färgad och har mognat i ett gammalt lagerhus i sten i Port Charlotte.
Ansvarig för Ocotomore 12:1 är Head Distiller Adam Hammet. Till batchernas första utgåva använder han uteslutande 1st filled amerikanska whiskyfat. 12:1 har fått mogna under en femårig lagringsperiod.

Octomore 12:1

Nr: 41092
Alkoholhalt: 59,9%
Volym: 70 cl
Pris: 1649 kr
Lansering: 4 februari 2022

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!