GBG Beer Week släpper årets officiella öl

Olle Andersson och Erika Brockberg. Foto: Tina Umer

För sjätte gången är det dags att offentliggöra GBG Beer Weeks officiella öl, och i år tar man ut svängarna lite grann, med en traditionell lager. Eller för att vara mer precis: en torrhumlad viennalager. Olle Andersson, som tillsammans med Erika Brockberg på O/O Brewing har skapat det nya ölet:
"Med det här ölet vill vi visa att det faktiskt går att göra en lager med färg som är både god och lättdrucken."

Foto: Tina Umer

Själva ölet är en bronsfärgad lager med lite rödstick, som därmed skiljer sig rejält från tidigare officiella öl, som alla varit IPA, Berliner Weisse eller pale ale. Men precis som tidigare år kommer intäkterna från försäljningen av ölet gå till att täcka kostnaderna för GBG Beer Week som inleds 1 april, samma dag som O/O GBG Lager dyker upp på Systembolaget.

http://gbgbeerweek.se/

O/O GBG Lager

Nr: 1121415 (Länken fungerar närmare släppdatum 1 april)
Alkoholhalt: 5,5 %
Volym: 330 ml
Pris: 27,90 (inkl. pant)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!