Allt om Whisky nr. 2, 2022

Vad vore whisky – eller öl – utan människorna bakom

Äntligen vår!

När du får det här numret av Allt om Whisky och Öl i din hand så har vi förhoppningsvis kommit ett gott stycke in i våren, påsken står för dörren och ljuset dröjer sig kvar längre på kvällarna. Det är något spirande hoppfullt i luften, och kanske är detta den tid på året då man känner sig som mest nyfiken på att prova eller upptäcka något nytt.

Förhoppningsvis finner du något som passar i det här numret.
Vad vore whisky – eller öl – utan människorna bakom? De som envisas, övertygar, entusiasmerar, vägrar ge sig och på andra sätt armbågar sig fram till vad de tycker är rätt. Som till exempel rebellen Mark Reynier som banar ny whiskymark vid irländska Waterford. Frida Birkehede fick ett snack med honom. Mindre yvig, men minst lika kompetent är Emma Walker. För Gavin Smith berättar hon om den lite krokiga vägen från processkemist till Master Blender på Johnnie Walker. Närmare Norden har vi Måns Zelmerlöw och Alexander Wiberg, radarparet bakom programmet Chevaleresk, och numera även namnen bakom en whiskyserie från High Coast, som naturligtvis börjar med våren – Primavera. Det är några av människorna i detta nummer, men naturligtvis har vi också provat och smakat oss fram i öl- och whiskyvärlden. Vi tar en titt på Glenrothes och blindtestar fyra flaskor därifrån, medan Christer Leivo tipsar om mat som passar till öl. Mer mat finner du hos Allt om Whiskys Anders Tegnér, som skapat en enkel och lyriskt vårlik meny som lika gärna kan serveras utomhus i vårsolen som inomhus i goda vänners lag.

Detta, och mycket annat, kan du upptäcka i det här numret av Allt Om Whisky och Öl.

Trevlig läsning och glad vår!


Prenumerera på Allt om Whisky!
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!