700 % fler tillverkare av alkoholhaltiga drycker


Sedan 2010 har antalet tillverkare av alkoholhaltiga drycker i Sverige ökat med över 700 %. Det framgår av Dryckesbranschrapporten 2022, där man också kan läsa att Norrbotten är det län som har flest bryggerier per 100 000 invånare, att det finns två vinproducenter i Kalmar, och att en ny cidergeneration surfar på ”äppelvågen” genom att framställa innovativa och högkvalitativa drycker. Här berättas också att de flesta av de nya företagen är små, med färre än fem anställda och ofta med en stark lokal förankring, där närproducerat är ett ledord.

Hela rapporten finns att ladda ner på spaa.se.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!