Kilchoman Sanaig – Nyhet från Islays minsta destilleri

Kilchoman gick i drift så sent som 2015, och var då det första nya destilleriet på ön på över hundra år. Detta lilla gårdsdestilleri ligger vid Rockside Farm och producerar inte mer än 500 000 liter per år, vilket betyder att det inte bara är det yngsta, utan också det minsta destilleriet på Islay.

Men storleken spelar som bekant ingen roll. Det har visat sig att Kilchomans traditionella produktion, med långa jästider och långsam destillering skapar en whisky som utan problem kan mäta sig med den från de större destillerierna på ön.

När man startade var tanken att buteljera tidigt, för att skapa en traditionellt rökig och intensiv whisky som skulle känt sig hemma i slutet av 1800-talet. Därför har Kilchoman Sanaig legat på både Oloroso- och Bourbonfat, vilket givit den klassiska noter av ljung, nougat och vanilj, som matchas fint av en distinkt rök.

Kilchoman Sanaig

Nr: 1120201
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46 %
Pris: 599 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!