Arran för Sverige

Arran, den lilla ön mellan det skotska fastlandet och Kintyrehalvön har på senare år gjort sig ett namn inte bara för sin sagolikt vackra natur, utan också för sin sällsynt välgjorda whisky. Detta sedan Harold Currie grundade först ett destilleri i Lochranza, och sedan ännu ett i närheten av Kilmory, på öns södra spets. Från det senare finns ännu ingen whisky, men Lochranza har skurit lagrar med sina välgjorda, rökiga whiskies. Och nu kommer ännu en gedigen lansering därifrån, exklusivt för Sverige: Arran 2012 Single Sherry Cask Selected for Sweden Cask Strength. Lagrad på sherryfat bjuder den på rika, söta toner av lönnsirap och torkade fikon, som följs upp med smaker av kryddor, choklad och vanilj. Fat No 2012/2907 gav exakt 657 flaskor, varav 642 kommer till Sverige 28 oktober.

Arran 2012 Single Sherry Cask Selected for Sweden Cask Strength

Nr: 41295
Alkoholhalt: 60,4%
Pris: 985 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!