Emma tipsar: Festligt värre!

Delirium Tremens

Med sitt speciella formspråk och färgval på förpackning förstår vi att det belgiska ölet Delirium Tremens vill stå ut. Innehållet är precis lika intressant som sitt kitschiga utseende. Jag har valt att lyfta just det här engångsfatet för dess fräscha smak men också för att det är en ice breaker på vilken fest eller middag som helst. Samma öl finns även på mindre flaskor om man hellre önskar det. Delirium Tremens är ljusgul i färgen och får en trevlig krona när vi häller upp den. Den har en pigg, något exotisk men brödig, maltig doft. Betydligt mer fyllig i smaken än väntat och eftersmaken är medellång. Den lanserades tidigt i november i Systembolagets beställningssortiment.
Nr: 54162
Volym: Engångsfat 5000 ml
Alkoholhalt: 8,5 %
Pris: 599:90 kr

Tamnavulin The Taste Box

Miniflaskor och samlingsboxar är riktigt trevliga tycker jag. Så när Tamnavulin nyligen lanserade en provningslåda hade jag lite svårt att hejda mig. Här får man chansen att testa några av deras olika buteljeringar. Fem miniflaskor på 10 cl av varje whisky finns med i boxen. Det är Tamnavulin Sherry Cask, Double Cask, German Pinot Noir Cask, Spanish Grenache Cask och nykomlingen Tempranillo Cask.
Nr: 8610204
Volym: 5×10 cl / 50 cl
Alkoholhalt: 40 %
Pris: 329 kr

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.