AOW tipsar: Svenskt guldkorn på önskelistan

Vi tar tillfället i akt att berätta om en trevlig buteljering som lanserades tidigare i år men som det finns några flaskor av på Systembolaget. Vi vet att det är barnen som ska skicka sina önskelistor till Tomten men vi anser att det är ju dumt att missa chansen och att det är värt att i alla fall försöka, även om årtalet i passet säger att man tagit sig förbi barnaåldern för länge sedan.

Folke Andersson, Magni Spirits. Foto: Agipict.

Företaget Magni Spirits, som skapat denna buteljering av High Coast Whisky, ägs av spritkungarna Folke Andersson och Pye Palm. Folke är ett av Sveriges unikum och var Master Blender på Vin & Sprit back in the days och stod bakom bekanta succéer som bland annat Grönstedts och Latitude 55. Men kanske är det i samband med Magni Spirits PNA-serie, Part Nan Angelen, som ni sett hans namn de senaste åren.

High Coast whisky behöver inte någon vidare introduktion och deras egna buteljeringar dyker upp med jämna mellanrum. I vimlet av alla nyheter som ramlat in under året tror jag några av er High Coast Whisky-fans missade detta guldkorn, men som sagt, det kan finnas några flaskor kvar för Tomtefar och Tomtemor att inhandla om de skyndar sig.

Endast 1178 st numrerade flaskor lanserades i våras och ett fåtal finns kvar.
Whiskyn har legat ca 10 år på en blandning av sherryfat, amerikanskt ekfat och bourbon quarterfat.

Den här buteljeringen är komplex och balanserad. En finstämd sötma och fruktig stil blandas med den lätta torvrökigheten. Smörkola och torkad frukt från sherryfaten mynnar ut i en lång eftersmak.

Part Nan Angelen High Coast, 2022

Tappad på flaska: 2022
Ålder: ca 10 år.
Lanserad: 2022-03-25
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,2 %
Nr: 41139
Pris: 1 495kr

Foto: Mauro Rongione

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!