The Balvenie Motorcycle är klar

Efter månader av noggrant arbete har motorcykelbyggaren Ida Olsson färdigställt The Balvenie Motorcycle – ett hantverk i den högre skolan med enorm känsla för detaljer.

Motorcykeln, en Royal Enfield Continental Gt 650, har omsorgsfullt byggts om för hand med exklusiva detaljer och materialval. Ett handsytt lädersäte, en specialdesignad bensintank och gaffelskydd i handsytt italienskt läder ger motorcykeln en helt unik design. Även detaljer i ekträ har utformats som ska anspela på whiskyfaten från destilleriet.

– Jag är väldigt stolt över slutresultatet men också tacksam över att ha fått möjlighet att vara en del av det här samarbetet. Att som motorcykelbyggare få skapa en unik och skräddarsydd produkt med hantverk i fokus, har varit både spännande och utmanande. Här har jag fått testa både min kreativitet och nyfikenhet. Min tolkning av motorcykeln, med inslag från The Balvenies hantverksmässiga ådra, blev om möjligt ännu bättre än jag vågat hoppats på, säger Ida Olsson.

Motorcykelbygget finns som en detaljerad mini-serie i fyra avsnitt som släppts under hösten. Den 16 december släpptes det tredje avsnittet.
Se det, och de tidigare avsnitten på Youtube:
The Balvenie MotorcycleAllt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!