Stockholm Beer and Whisky Festival 2023

Årets festival är en ny och uppdaterad version. Efter att ha huserat i de ändamålsenliga men lite svårtillgängliga lokalerna i Nacka Strand i många år har man nu flyttat till Stadsgårdsterminalen, till minst lika ändamålsenliga men mycket mer lättåtkomliga lokaler, bara fem minuters promenad från Slussen.

Och skillnaden märks, redan på öppningsdagen var det fullt av nyfikna och förväntansfulla vänner av allt som är gott att äta eller dricka.

En annan nyhet för året är betoningen på mindre producenter av både öl och sprit, de som annars har svårt att synas bortom sin omedelbara omgivning, trots att de är både kunniga och kreativa. I år finns här en mycket tydlig illustration till det som brukar kallas det svenska dryckesundret, tillsammans med de som lagt tid och energi på att göra den bästa halloumin, älgkorven eller pralinen.

Lite drygt 50 utställare tävlade om besökarnas uppmärksamhet i dagarna två: 8-9 september, i Stadsgårdsterminalen.

Ses vi där nästa år igen?

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!