Två rökiga från Kyrö

Kyrö Distilleri, det finska destilleriet känt för sin rågwhisky, introducerar två nya produkter – Kyrö Wood Smoke och Kyrö Peat Smoke.

Kyrö Wood Smoke är en 100% rågwhisky med subtil rökighet. Whiskyn tillverkas enligt nordiska traditioner med rökning av malten över alved. Efter dubbeldestillering mognar den i bourbonfat, fransk ek och amerikanska ekfat. Resultatet är en intensiv pepprig smak med inslag av karamell och vanilj, balanserad av frisk alvedrök. En hyllning till finsk tradition.
Lanseras på Systembolaget den 1 november.
Doft: Aromatisk med toner av vanilj, karamell och peppar, söt rök och tjära.
Smak: Kraftig rökighet med sött rågbröd, honung och ekiga inslag.

Kyrö Wood Smoke

Volym: 50 cl
Alkoholhalt: 47,2 %
Nr: 52772
Pris: 659 kr

Kyrö Peat Smoke är den mest kraftfulla, rökiga medlemmen i Kyrö-familjen med tydliga jordiga toner. Rågwhiskyn får sin tydliga smakprofil från malten som rökts i en lada tillsammans med finskt färskvatten och torv. Vid första anblick känner du doften av vanilj och vax som ackompanjeras av varma frukter och råg. I smaken finner man en intensiv rökighet som följs upp av en subtil ton av citrus och sötma från rågen.
Doft: Torv, mjuka kokta äpplen, honung och kryddor från råg.
Smak: Sötma från rågmalt med en antydan till citrus, varma kryddor, fuktig rök och bivax.

Kyrö Peat Smoke

Volym: 50 cl
Alkoholhalt: 47,2 %
Nr: 51961
Pris: 699 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!