Papiamento – Rom från Aruba

Året var 2017 när de fyra bröderna Sydow, tillsammans med gode vännen Alfonso Mora fick idén att producera rom på Aruba, en ö strax utanför Venezuelas kust.

Tanken var att romen skulle spegla öns multikulturella historia, det spanska, afrikanska, portugisiska, brittiska och holländska arvet. De lät sig inte hindras av det faktum att Aruba är en rätt torr och karg ö, där mycket lite växer, och minst av allt de sockerrör som krävs för att producera rom.

För tack vare Master Blender Don Pancho och hans kontaktnät kunde man få tag på fem olika typer av rom, som sedan omsorgsfullt lades ihop och lagrades i åtta år på fat från både gamla och nya världen. Och så föddes Papiamento Caribbean Carnival, en rom med både smak och doft av citrus, honung, vanilj och arrak, en rom som sätter guldkant på alla romdrinkar, men kanske också en rom som förtjänar att njutas i ensamt majestät, så man verkligen kan uppskatta dess mångfacetterade personlighet.

Papiamento Caribbean Carnival

Alkoholhalt: 40 %
Nr: 57342
Volym: 70 cl
Pris: 479 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!