The Hearach och Isle of Harris gin


Harris Distillery, från ön Harris & Lewis i Yttre Hebriderna, släpper nu sin första whisky: The Hearach, en whisky med djupa kopplingar till ön och dess historia.

Den har vilat i minst fyra år på fyra olika fattyper: ex bourbon från Buffalo Trace och Heaven Hill, samt på Oloroso- och Finofat.

Därpå fick de olika lagringarna gifta sig i sherryfat i tre månader. På varje flaska finns ett batchnummer som man kan använda för att ta reda på mer om exakt den batch man håller i handen, vilket ger ytterligare en dimension åt denna omsorgsfullt utmejslade whisky. Kommer till Sverige 23 november.

The Hearach

Alkoholhalt: 46 %
Nr: 41534
Volym: 70 cl
Pris: 899 kr

Vill du smaka mer av vad Harris Distillery kan åstadkomma så finns deras utmärkta Isle of Harris Gin på Systembolaget redan nu.

Isle of Harris Gin är destillerad med enbär, apelsinskal och korianderfrön men har också den speciella ingrediensen sockertång, eller sugar kelp, som skördas lokalt i haven runt Harris & Lewis.

Isle of Harris Gin

Nr: 88024
Volym: 70 cl
Pris: 699 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!