Springbank Local Barley 2024

Springbank Local Barley 2024 är en 13 årig whisky som har tillverkats uteslutande på korn från den närliggande gården Glencraigs Farm som sedan mältats på destilleriets egna mältgolv, allt för att smaken ska vara så lokal som någonsin möjligt. Att buteljera sin whisky under Local Barley flaggan är något som Springbank har gjort sedan 80-talet men den mer moderna serien som vi ser idag började de med 2001 och då med en whisky från 1965.

Under ett stort antal år så fanns dessa buteljeringar fritt att tillgå både på destilleriet och i butiker runt om i världen. På Systembolaget fanns dessa till och med på hyllan under en tid. Men allt det skulle förändras 2020. De släppte då en Local Barley från 2010 som hade lagrats på olorosofat och var svart som synden. Det var runt den här tiden som den stora hypen kring Springbank hade dragit igång också och efter lanseringen av denna Local Barley så utvecklades hypen till ett frenzy! Sedan dess är allt som Springbank släpper otroligt svårt att lyckas lägga vantarna på, från 10 åringen till 30 åringen, allt säljer slut på ett ögonblick. Om du är sugen på en av de flaskorna som släpps den 2 maj så gäller det att träna klick fingret och rensa kalendern.

Bland doftnoterna kan nämnas frukt som mogna bananer och kanel och i den kraftfullt oljiga texturen kan man ana en viss pepprighet, följt av röda bär och Parmaviol. Allt i allt: Smaken av Cambeltown. Kommer till Systembolaget 2 maj 2024

Springbank 13 yo Local Barley

Alkoholhalt: 54,1%
Nr: 4157901
Volym: 70 cl
Pris: 1 375 kr
Lanseringsdatum: 30 maj 2024

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!