SM i hembryggd öl – rekord igen


Sm-loggaFör 27:e året i rad arrangerar Svenska Hembryggareföreningen svenska mästerskapen i hembryggd öl, denna gång i Stockholm, i Solna närmare bestämt. Samtidigt fyller föreningen 25 år (man hann med två SM innan man officiellt blev förening).

Lördagen den 9 maj, mellan klockan 12.00 och 18.00, samlas Sveriges ölvänner i Solnahallen i Stockholm för att avsmaka och kora Sveriges bästa hembryggda öl. Även i år kommer Åbro Bryggeri att vara huvudsponsor, något som innebär att vinnaren av får möjlighet att brygga 30 000 liter av sitt öl i Åbros Bryggeri i Vimmerby samt få sitt öl sålt på Systembolaget och på restauranger runt om i Sverige.

Sm-i-hembryggd-ol-2014-1Totalt har 248 bryggare anmält 737 öl till domartävlingen, vilket är 191 fler än de 546 öl som deltog under rekordåret 2014.

I juryn för SM i hembrygd öl sitter bland annat Lennarth Anemyr, bryggmästare på Åbro. Tillsammans med de övriga i juryn ska de smaka av de elva utvalda guldölbrygderna från respektive klass och kora den slutliga vinnaren i SM för hembryggd öl.

Domartävlingen består av elva klasser, det betyder att elva öl belönas med guldmedalj. Bedömningen av de 737 inlämnade ölen, kommer att ske helt anonymt en vecka innan SM i hembrygd öl går av stapeln.

Förutom de 737 öl som tävlar i domartävlingen kommer minst 116 öl också tävla i Folkets val.

 

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!