Whiskyväska från Trakke x Jura

Trakkes whiskyväska har hämtat inspiration från Juras natur, som designteamet upplevde den när de reste till ön. Influerad av färgen på Jura Whisky och öns stora population av vilda rådjur gav inspiration till dolda zipdetaljer. Väskans kopparnitar anspelar förstås på destilleriets kopparpannor. I form av en kornsäck är Jura x Trakkes väska 20 liter i volym – det vill säga ungefär lika mycket som den ”Angel’s Share” som försvinner från varje tunna på Jura varje år.

Liksom alla Trakkes produkter är den begränsade upplagan av Juraväskor gjord för hand med brittiska material i studion i Glasgow. Enbart 130 väskor kommer att finnas tillgängliga över hela världen. Alec Farmer, Trakkes grundare:
– Från det ögonblick vi klev av färjan visste vi att ett Trakkefan skulle känna sig hemma på Jura. Liksom mognaden av en fin single malt, är våra väskor utformade för att åldras väl – ovanligt med en whiskyinspirerad ryggsäck kan tyckas, men det passar vår grundsyn mycket väl.

Jura x Trakke finns tillgänglig att köpa via Trakkes webbshopsmall_front_opensmall_font

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

En kommentar

Comments are closed.