Upptäckargin


Nu utökar Explorer sitt sortiment och lanserar för första gången en annan produkt än vodka: en ekologisk gin.

– Med Explorer Gin vill vi erbjuda marknaden en ren, kvalitativ och prisvärd gin som är gjord för att blanda drinkar med, säger Caroline Grundström, Senior Brand Manager för Explorer.

Explorer Gin har destillerats på pot-still med enbär. Ingredienserna är uteslutande ekologiska, och förutom enbär så ingår även korianderfrö, angelikarot, citronzest och ingefära. Explorer Gin är en äkta ”Distilled Gin” vilket är den högsta ginkvaliteten som även kallas för ”London Dry Gin”.

Inför lanseringen har Explorer inlett ett samarbete med bartendern Oskar Johansson, som bland annat jobbat som barchef på Corner Club i Stockholm, som anses vara en av Sveriges främsta cocktailbarer. Personligen har han vunnit ett flertal tävlingar på både regional och global nivå. Däribland Hernö Gin Cocktail Awards, Linie Awards, Bacardi Legacy & Diageo World Class. Här är en av drinkarna har specialkomponerat:

Exploring Gin Fizz
Ingredienser:
50 ml Explorer Gin
20 ml citronjuice
20 ml limejuice
30 ml sockerlag
1 msk yoghurt
1 st äggvita
1 pkt müsli
1 st sodavatten

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en shaker och skaka i cirka 1 minut. Tillsätt is och skaka ytterligare 1 minut (tills shakern är kall). Sila upp i ett highballglas och toppa med sodavatten. Garnera med müsli.

Explorer Gin 
Volym: 700 ml 
Artikelnummer: 32
Pris: 199 kronor plus pant

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!