Värt att prova och inhandla till ditt spritskåp hemma

Douglas Laing Rock Oyster 18 YO

Spar lite av julklappspengarna till januari. Då kommer nämligen en blended malt att landa i Sverige som är enastående. Den innehåller whisky bland annat från öar som Islay, Jura, Arran och Orkney för att ge en hint om stil och klass. 48 flaskor kommer till Sverige så det gäller att vara snabb som en vessla. Kan vara värt det. Det här är en whisky som får mig att tänka på livliga vågor utanför Skottlands kust en höstdag. Mörka vatten och råa vindar. En fantastisk whisky med karaktär och djup. Robust och rökig med en lätt sötma i eftersmaken.
Pris: 899 kr

Snälleröds Ekologiska Vitvinsglögg

Servera kallt i ett champagneglas med en isbit så har du en trevlig fördrink. Det här är försvinnande gott så det är tur att champagneglas är små annars skulle Tomten ha hicka när han gör inträde i hemmet.
Nr: 90574
Pris: 74 kr

Chillout sparkling white 45 kr

Ja, det här är tiden på året med en massa familjetillställningar, middagar, häng med vänner och arbetskamrater. Det är bra att planera sitt drickande när man ska vara chaufför. Ibland är det godaste bara vatten kan jag känna men det finns tillfällen man vill ha något roligare i glaset. Nyår är en sådan kväll. Det här porlande bubbelvinet ska få ligga på kylning för jag blir nog chaufför i år.

Innis & Gunn – Innis & None 0,0%

Öl som är alkoholfritt är ju helt rätt i tiden. En del är inte så himla roliga men en sak kan man säga: det är uppenbarligen lättare att göra bra öl än alkoholfritt gott vin. Den här passar kanon till en lätt lunch eller som sällskapsdryck. Kul att det kommer fler som vågar sig på att producera alkoholfri öl. Ölen släpps initialt på ICA och kommer senare under hösten även att lanseras på Systembolaget.
Nr: 1997-15
Pris: 13.90 kr plus pant

Etiketter

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.