Vackra Lola från Barcelona

När Barcelonabon Oriel Renart var i New York med sin fru fick han en dag lite tid över och upptäckte en bar som specialiserat sig på hantverksöl, som han inte visste någonting alls om då. Han valde ett på måfå – Russian River.


– Det tog helt knäcken på mig, det hade smaker och aromer jag aldrig någonsin smakat tidigare. Jag bestämde mig där och då för att starta ett bryggeri.
Han vände sig till kompisarna Litus Vilaseca och David Ferrer och de ställde genast upp till hundra procent.

2012 kom Barcelona Beer Company. igång och året därpå lanserade de sitt första öl. Sedan dess har det hänt massor och numera har de också sin Barcelona Beer Restaurant & Taproom i centrala Barcelona, bara några minuter från Plaça Catalunya.

Ett av deras öl, som de själva kallar ”vårt vackraste öl” är La Bella Lola. Det är ett ”Mediterranen Blonde Ale” med vete och malterna Maris Otter och Carapils, humlat med Magnum, Mittelfrüh och Citra. Från och med första juni finns det i Systembolagets fasta sortiment.

La Bella Lola

Nr: 1252
Volym: 33 cl
Pris: 24,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!