Brutal Mango-suröl

Raw Law är en serie från Brutal Brewing med deras egen tolkning av de 500 år gamla renhetslagarna. Öl smaksatt bortom malt, humle och jäst men med enbart riktiga råvaror. Den första juli kommer ytterligare en i serien: Mango Sour.

Idén till Mango Sour kom då deras bryggare Hedda Spendrup satt på en strand på Kenyas kust där hennes syster bor och åt den saftigaste äppelmangon hon någonsin smakat. Då föddes iden om ett öl med denna frukt.

Brutal Brewings nya tillskott i Raw Law-serien är en kettle sour med en stor mängd färsk mango. Tekniken kallas också sour worting och sour kettling, och Eric Alnemar kallar den ”survörtstekniken” på sin hembryggningsblogg (alnemar.com).

Vörten har försurats innan kok med den fina bakteriestammen Lactobacillus Brevis. Vörten kokas sedan med en liten nypa Citra för att få en lätt beska och sedan jäses ölet ut med skotsk alejäst och mango i tanken. Resultatet är ett ofiltrerat gyllengult öl med syrliga toner som balanseras upp av en hög restextrakt och en lätt mangoton.

Brutal Brewing Mango Sour

Färg: Ofiltrerad, gyllengul
Doft: Fruktig, mango, syra
Smak: Söt, syrlig, mango, fruktigt
Malt: Pilsner malt, Vetemalt, Cara+10
Humle: Citra
Stamvörtstyrka: 15,4 Plato
Alkohol % Vol: 6,0
Restextrakt: 4,56
Färg (EBC): 16
Beska (EBU): 3
Nr: 33129
Pris: 36,90 kr/st (flaska 33 cl)

Vill ni veta mer och lära känna Hedda Spendrup så surfa iväg till
Beernews.se

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!