anCnocs 17- & 24-åring

Idag, den 25 juni är det dags för återlansering av två genuina highland whiskies från anCnoc Highland Single Malt whisky nämligen anCnoc Vintage 2001 och anCnoc 24 Years Old.

Om man tänker på 2001 så kanske man minns Stanley Kubricks 2001 A Space Odyssey från 1968 där man förutspådde artificiell intelligens och tekniska hjälpmedel i form av datorn HAL 9000 redan år 1999.

Vid Knockdhu Distillery som producerar anCnoc har man ingen dator tills dags dato utan endast en miniräknare med en Apple-logga på som får agera dator då man valt att jobba med kunskap och känsla för whisky i stället.

I anCnoc Vintage 2001 hittar man toner av citronskal och blodapelsin i doften medans smaken är fylld av lime och honung med ett avslut av citronzest. Här har man jobbat med både ex-bourbonfat och före detta spanska sherryfat.

För att fortsätta på temat Science Fiction: för 24 år sedan kom bland andra filmen Stargate av Roland Emmerich (mest känd för filmerna Independence Day och 2012 kanske) med Kurt Russel, James Spader och Viveca Lindfors. Värd att se faktiskt, även om den känns lite ”gammal” för det hinner ju hända mycket på 24 år – och det gäller även whisky som fått vila så lång tid på fat. anCnoc 24 Years Old Highland Single Malt har utvecklats till en robust whisky fylld av vaniljkola och kanderad apelsin toppad av mogna honungstoner.

anCnoc Vintage 2001 Highland Single Malt Whisky

Nr: 80177
Pris: 699:- (70 cl)
Alkohol: 46%

anCnoc 24 Years Old Highland Single Malt Whisky

Nr: 83063
Pris: 1499:- (70 cl)
Alkohol: 46%

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!