Captain Lawrence & Sigtunas björksav och humle

Norr om och norr om Stockholm huserar Captain Lawrence Brewing respektive Sigtuna Brygghus. I sommar möttes deras vägar för första gången för ett gemensamt bryggprojekt i form av Captain Lawrence & Sigtuna Hops n’ Sap New England IPA.

Scott Vaccaro och Karl Kusa

Här kombineras den nya IPA-stilen från New England med en infusion av svensk björk. Captain Lawrences grundare Scott Vaccaro och Sigtunas Head Brewer Karl Kusa ledde bryggningen när man skapade sin egen version av både mjuk och humlestinn NEIPA med den annorlunda tillsatsen av koncentrerad björksav. Experimentet med aromer gör sig särskilt väl tillsammans med de utvalda humlesorterna Citra och Mosaic.

Vad gäller doft talas det om ”Stora aromer av citrus, grapefrukt, tropiska frukter och granskott med en bakgrund av honung, sommaräng och nybakad bagel”. Smaken beskrivs som ”Pigg, kraftfull och saftig” och den rundas av med mjuk vete, havre och finmalen humle.

Captain Lawrence & Sigtuna Hops n’ Sap Juicy IPA

Nr: 11583
Pris: 41:50 kr (47,3 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!