Ny boss på High Coast Single Malt Whisky

Box Destilleri AB med varumärket High Coast Single Malt Whisky har anställt Henrik Persson som sälj- och marknadschef med uppgift att utveckla och etablera det svenska kvalitetsvarumärket på den internationella marknaden.

Henrik har en gedigen erfarenhet från ledande positioner inom marknads- och säljfunktioner på bolag som Diageo, Carlsberg, SAB Miller och nu senast danska Mikkeller i Köpenhamn, där han ansvarat för internationaliseringen av det högt profilerade ölvarumärket. Henrik har arbetat med flera av de starkaste varumärkena i dryckesbranschen, som exempelvis Smirnoff, Lagavulin, Guinness, Staropramen, och Pilsner Urquell.

Henrik Persson, High Coast distillery
Henrik Persson, High Coast distillery

– Vi är mycket glada över att Henrik valde att börja hos oss, säger vd Thomas Larsson. Han tillför bolaget värdefulla kompetenser som vi kommer att ha stor nytta av när vi nu tar nya steg i vår internationalisering, som bland annat innefattar USA-lansering i höst.

Henrik började sin anställning vid månadsskiftet och är huvudsakligen stationerad på kontoret i Stockholm.
– Det här är en utmaning som jag verkligen ser fram emot, både för att få ingå i ett så starkt team och för att få jobba med ett varumärke som möter så stor uppskattning varhelst det presenteras. Det känns mycket stimulerande att få komma ”hem” till whiskyn igen, säger Henrik Perssonb.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!