Två harmoniska japanska whisky


Kura Whisky kommer från Helios Distillery som etablerades 1961 av Tadashi Matsuda. Destilleriet ligger i staden Nago, i norra delen av Okinawa prefektur. Inledningsvis producerade Helios Distillery rom och sake men idag producerar de även whisky och öl. För över 20 år sedan började man tillverka Kura whisky, deras idag mest kända märke, det är en blended malt som fått sin finishlagring på romfat. Den har en påtaglig rökighet och toner av päron, citron, vanilj och färska örter.

Kamiki Drinks ligger i den vackra staden Nara i Japan, som är känd för sina många tempel från 700-talet. Vid foten av berget Miwa ligger shintotemplet Omiwa, som är tillägnat alkoholproduktionen i Japan. Ursprungligen tillverkades alkohol av familjerna i Nara till just Omiwa. Idag används alkoholen som produceras av dessa familjer som offergåvor även i andra Shintotempel.

Kamiki Whisky vill hylla denna tidlösa tradition av alkoholtillverkning genom att skapa en whisky som harmonierar både med den japanska naturen och dess hantverk. Resultatet är Kamiki Whisky, en blended malt som har lagrats på cederfat.
Båda kommer via importören Multibev.

Kura Whisky

Nr: 40417, 70 cl,
Pris: 895 kr (70 cl)

Kamiki Whisky

Nr: 83388
Pris: 595 kr (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!