D’Urban Scarlet Gin – kaffegin?


Distillery 031 är ett hanverksdestilleri i Sydafrikanska hamnstaden Durban (vars riktnummer är just 031) som grundades 2008. Den senaste produkten som importören Grand Labels sett till att vi fått är D’Urban Scarlet Gin – faktiskt världens första gin som är framställd på cascara (kaffebäret) från Beaver Creek Coffee Estate. Cascara är det röda fruktköttet som täcker kaffebönan, och som ger D’Urban Scarlet Gin en subtil bärig smak.

Den är Sydafrikas mest internationellt prisbelönade gin, har vunnit guldmedalj i New York, London och San Francisco. Den beskrivs som en len gin som balanserar enbär och citrus med bäriga smaker. Den rekommenderas att avnjutas som den är, eller tillsammans med en premium tonic för att få till en perfekt G&T eller som bas till en klassisk cocktail.

D’Urban Scarlet Gin

Alkoholhalt: 43% vol.
Nr: 8751602
Pris: 434 (50 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!