Sour ale med rabarber från Great Divide

Brian Dunn

Efter fem år utomlands återvände Brian Dunn till hemstaden Denver för att plugga – men han ägnade sig lika mycket åt att brygga öl hemma, och efter examen 1993, då det knappt fanns några mikrobryggerier i Colorado, bestämde han sig för att starta bryggeriet Great Divide. Med en finansiering som lånats ihop av föräldrar, vänner och ett lån från staden Denver, började han i liten skala att brygga i ett före detta mejeri i stadelen Ballpark Neighborhood. 2001 hade han hunnit med mängder av öl och fått en hel drös utmärkelser och kunde köpa huset.

2007 gick försäljningen upp 45 procent och och året därpå öppnade de ett nytt bryggeri och kunde tredubbla produktionen. Så har det dock fortsatt och efter mycket letande hittade Dunn mark för en ytterligare expansion. Första fasen invigdes i juli 2015 då deras nya buteljeringsanläggning och The Barrel Bar öppnade i nybyggda lokaler i Denvers River North Neighborhood (RiNo), som snabbt blivit ett nytt inneområde. Great Divide ligger intill South Platte River, i närheten av ett område som ska bli en ny stadspark.

Mest kända har Great Divide blivit för sin serie med Imperial Stout under paraplynamnet ”Yeti” som lanserats i en mängd olika versioner och smaksättningar.

Nu handlar det dock om ett annat djur – en flamingo närmare bestämt och en Sour Ale som heter Strawberry Rhubarb. Själva beskriver den så här:
”STRAWBERRY RHUBARB SOUR ALE is a gift for the senses. Strawberry is the yin to rhubarb’s yang – the sweet to the tart. This beautiful partnership creates a beer that glows ruby in the glass, bursts with strawberry aroma, and bites with every sip. Bright and effervescent, this sour is a fun and refreshing, lip-puckering treat perfect for every occasion, any time of the year.”

Strawberry Rhubarb Sour

Nr: 11124
Pris: 37:90
Volym: 355 ml

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!